15.4 C
İstanbul
Cuma, Nisan 19, 2024

Çayırova KSO’da ADR Konulu Bilgilendirme Toplantısı yapıldı

- REKLAM -

Kocaeli Sanayi Odası, Yıldırım Eğitim Kurumları, Balıkesir Üniversitesi ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği işbirliği ile 18 Mart 2015 tarihinde “Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmelik ve ADR Konulu Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.
TOSB Konferans Salonunda düzenlenen bilgilendirme seminerine sanayi kuruluşları temsilcileri, kimyasal üretimi ile iştirak eden firmaların yetkilileri ve lojistik firmaları katıldı.
Seminerin açılışını yapan KSO Kalite ve Çevre Uzmanı Aynur Hacıfettahoğlu konuşmasına “Kocaeli Sanayi Odası olarak; çevre konusunda sanayi kuruluşlarının bilinçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılmasına çok önem veriyoruz. Çevre konusunda üyelerimize yönelik bugün olduğu gibi çeşitli kurumlarla işbirliği yaparak eğitim, panel ve seminerler düzenliyoruz.” diyerek başladı.
Hacıfettahoğlu; “Ayrıca, çevreye olan duyarlılığın bir göstergesi olduğunu düşündüğümüz “Şahabettin Bilgisu Çevre Ödülleri” organizasyonumuz ile her yıl firmalarımızı ödüllendiriyoruz. Türkiye’nin ilk çevre ödülü olan organizasyonumuzun bu yıl 21.si düzenlenecektir. Başvurular başlamış olup, son başvuru tarihi 01 Mayıs 2015’tir.” diye ilave etti.
Bilgilendirme toplantısında; Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Kılıç, ADR mevzuatı, ADR mevzuatının uygulama alanları, ADR mevzuatı kapsamında tehlikeli maddeler, ülkemizde ADR kapsamındaki mevzuat çalışmaları konularında sunumlarını yaparak konuyla alakalı katılımcıları bilgilendirdi.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği’nden ADR Uzmanı Alper Özel; tehlikeli madde güvenlik danışmanı olma şartları, ADR Mevzuatı kapsamında tehlikeli madde güvenlik danışmanının görevleri, tehlikeli madde güvenlik danışmanı istihdam etme zorunluluğunun kapsamı ve ADR mevzuatı kapsamında tehlikeli madde güvenlik danışmanlığı hizmeti için uygulamaya yönelik genel bilgilendirme yaparak konuyla alakalı katılımcıların sorularını cevapladı.

- REKLAM -

Son Haberler

Diğer Haberler