AstraZeneca ve UNICEF, önümüzdeki 6 yılda 5 milyon gençte farkındalık yaratmak için küresel bir iş birliği başlatıyor.
AstraZeneca, Genç Sağlığı Programı’yla gençlerde bulaşıcı olmayan hastalıkların riskleri ve etkilerine yönelik farkındalık yaratmak için UNICEF ve diğer iş ortaklarıyla çalışmak üzere dünya çapında bir iş birliği başlatıyor. Önümüzdeki altı yılda beş milyondan fazla gence ulaşması planlanan programla 1000 gencin eğitilmesi hedefleniyor. AstraZeneca, bu iş birliği kapsamında Genç Sağlığı Programı’na 2025 yılına kadar sağlayacağı fon miktarını üç katından fazla artıracak.
Dünya Sağlık Örgütü (WHO), bulaşıcı olmayan hastalıkların dünya çapında bir numaralı ölüm sebebi olduğunu belirtiyor[1] ve bunlardan kaynaklı erken ölümlerin yüzde 70’inin ilk olarak ergenlikte ortaya çıkan davranış ve alışkanlıklarla alakalı olduğunun altını çiziyor.[2] Aynı şekilde Dünya Ekonomik Forumu, yayınladığı rapora göre bulaşıcı olmayan hastalıkların 2030’a kadar, iş gücü kaybı nedeniyle dünya ekonomisine 47 trilyon dolardan fazla etkisi olacağını öngörüyor.[3]
AstraZeneca CEO’su Pascal Soriot, konuyla ilgili şunları söyledi: “Gençlerin, bugün tüm dünyada karşılaştığımız hastalıkların yarattığı yükü azaltacak güce sahip olduğuna inanıyoruz. Toplumun ve gelecek nesillerin sağlığını iyileştirmek için çalışmak, güçlü sağlık sistemlerini oluşturmanın en önemli adımlarından birisi.”
UNICEF Özel Bağış Toplama ve İş Ortaklığı Direktörü Gary Stahl da “UNICEF olarak şu anda bir numaralı ölüm sebebi olan bulaşıcı olmayan hastalıklara dikkat çekmek için, AstraZeneca’nın desteğiyle bu alana odaklanmış iş ortaklarından oluşan bir topluluğa katıldığımız için çok mutluyum. Sağlıklı alışkanlıkları teşvik etmek amacıyla, doğru bağlantılar aracılığıyla doğru mesajı iletmek için yapmamız gereken çok şey var” dedi.
[1] https://www.who.int/news-room/ bilgi sayfaları / detay / bulaşıcı olmayan hastalıklar[2] WHO. Global health risks: mortality and burden of disease attributable to selected major risks. Cenevre: Dünya Sağlık Örgütü, 2009.[3] http://www3.weforum.org/docs/ WEF_Harvard_HE_ GlobalEconomicBurdenNonCommuni kablosuHastalıklar_2011.pdf